Dagbesteding voor mensen met  dementie

Dagbesteding voor mensen met dementie

Als professional bied ik creatieve en inspirerende activiteiten aan mensen die leven met dementie in hun thuissituatie.

Voor veel ouderen en zeker voor ouderen die leven met dementie wordt het leven lastiger. Het gaat allemaal niet meer zoals het ging en ze raken de grip op dagelijkse dingen kwijt. Het kan dan fijn zijn om ondersteuning te krijgen in de thuissituatie.

Een activiteit met begeleiding in de eigen, vertrouwde omgeving geeft rust en dagritme. Het zinvol bezig zijn en het regelmatige gezelschap geven een goed gevoel.

Laag 1

Dagbesteding kan bestaan uit:

  • Tekenen, schilderen of boetseren
  • Mandalas kleuren
  • Tentoonstelling of museum bezoeken
  • Wandelen
  • Goed gesprek hebben
  • Hand massage

Ervaring van een client

"Marjolein heeft haar kennis en vaardigheden als kunstenaar, begeleider, coach tot een vak weten te combineren: professionele schilderbegeleiding voor mensen met dementie of Alzheimer. Voor mijn moeder betekende het contact met haar en de wekelijkse schildersmomenten dat zij kon vasthouden aan haar 'oude' leven. Met respect voor wat nog wél kan heeft Marjolein mijn moeder begeleid zodat zij tot op het laatst haar passie kon uitoefenen en zo uiting kon geven aan haar emotie en creatieve talent. Dat gaf mijn moeder veel plezier en voldoening, ondanks de progressiviteit van haar ziekte.

Marjolein is daarbij zeer empathisch en het contact is mede door haar inlevingsvermogen voor ons als familie ook altijd heel fijn en warm geweest."